root ні, не принципово. Це просто спосіб запустити ізольовану копію профіля FF, де я використовую окремий конфіг PAC, що фільтрує трафік на Інтернет. Про цей сабж я писав в матеріалі Безпечний перегляд сайтів Yggdrasil з Yggstack .
От тільки через деякий час, помітив що Librewolf не є повноцінною копією, в ньому є заскоки з блокуванням якихось принципово важливих для Веб кукіс що призводить до розлогінювання / плодіння на сервері дохлих сесій. Я в гніві викинув цей лібревульф на смітник і перейшов на DE, тепер маю клопіт з оновленнями. Вся ця історія через те, що я не можу запустити дві копії звичайного FF (без контейнерів і Flatpak) тому взяв форк, думаю в беті те само. Пробував також хвалений веб-дрочерами Floorp але це комбайн, який сортує вкладки а не створює окремі робочі середовища, тому треба саме родич FF, що житиме в окремій теці ~/
Я вже думаю валити на Gemini, реально довести до тями сьорфінг без витоків це суцільна біль: при чому довбатись приходиться саме в банально примітивних фукнкціях от як вимкнення оновлень.