Ця ідея в мене блукає давно, але днями я її описав і опублікував зокрема тут.
Власне, за останні 20 років я бачу певну деградацію UA-net сегменту, який і без того не відрізнявся великою часткою аудиторії. Зараз маємо критичний її стан, адже більшість ініціативних людей, зокрема інтелігенція в сфері ІТ мусить боронити країну на фронті.
Щоб довго не повторювати вже описаної думки, створюю цей пост лише з метою пошуку однодумців а також з метою створення команди, яка зможе подбати про подібну роботу у разі, якщо я і сам не зможу її продовжувати. Я бачу ведення подібної бібліотеки в рамках репозиторію, але тут є деякі сумніви стосовно авторського права. Хоча на 99% впевнений, що автори не будуть проти такої ініціативи, зокрема - це краще аніж сподівання на один лише хостинг чи сервіс веб-архіву - бо сьогодні він є а завтра немає, можливо західні ресурси взагалі стануть ворожими, як це сталося з москалями. Тому про такі речі потрібно дбати особисто, локальною спільнотою.
Сьогодні я почав ручне оновлення архіву для сайту yakim.org.ua
, звідки також мені вдалося отримати оригінальну книгу Налаштування поштового сервера на базі Postfix, Dovecot та RoundCube яка ще доступна за прямим посиланням.
Цю книгу було б добре поширити торентом на Толоці, сайт я намагався заархівувати через wget
але в мене там є проблема з JS, поки відклав на потім.
Що скажете? Наскільки я знаю, користувачі цього форуму мають зв’язки з авторами вище, можливо зможемо не тільки погодити, але й об’єднатися. Можливо, хтось має акаунт на DOU та інших групах.
Цей топік стосується не лише ІТ сегменту, я маю такі само наміри в інших сферах, зокрема архівація таких традиційних організацій як WTAF Ukraine, які припинили свою роботу через події на невизначений термін і ризикують бути стертими з історії, наче їх ніколи й не було.